Richard Hollands in 2018

2018 gaat verder waar 2017 is geëindigd.

De Medley's zijn klaar, het is tijd om deze goed te gaan instuderen.

Ook zijn we gestart met het bedenken van de invulling van het podium tijdens de show.
Het podium krijgt de uitstraling van een bruine kroeg, speciaal hiervoor wordt er een DJ Booth gemaakt in de stijl van een bar.

Het werd ook hoog tijd dat we de definitieve naam bedachten, mag ik jullie voorstellen het A-Meezingfeest.

Richard Hollands in 2017

Na het goede nieuws eind 2016, wist ik dat 2017 een spannend en druk jaar zou gaan worden.

Ik zal eerst eens even meer vertellen over mijn plannen!

Hoe leuk zou het zijn om samen met een DJ een avondvullende show neer te zetten.
De DJ draait de beste hits en ik zing 3 x 30 minuten alleen maar gezellige meezing medley's.
Op 2 schermen aan de zijkanten van het podium lopen de teksten mee zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen.

Ik heb de kans gekregen dit professioneel aan te pakken dus hebben we een hoop werk te verzetten. 

Repertoire

Samen met feest DJ Rene Cassee zijn we gaan bepalen wat voor medley's er gemaakt moesten worden.

We waren er al snel over uit dat het een gezonde mix moest gaan worden van diverse muziekstijlen zodat we iedereen muzikaal kunnen verwennen met de optredens.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Carnaval Medley, een Nederpop Medley, een Andre Hazes Medley, een Aprés Ski Medley, een Tropical Medley, een Foxtrot Medley.

Waar vooral ik wat langer over heb gedaan is de keuze om meer Engelstalig te gaan zingen.
Dit is iets wat ik nauwelijks doe en dus volledig nieuw voor mij is.
Maar het belangrijkste is de diversiteit van het repertoire dus ben ik uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er naast een Engelse Feest Medley ook een Disco en een Rock & Roll Medley moeten gaan komen.

Het voordeel van medley's is dat je alleen maar de beste stukjes van een liedje terug laat komen en je dus veel liedjes de revue kunt laten paseren.
Nu we de bepaald hebben wat voor medley's er moeten komen, begint het uitzoeken van de liedjes.
Dit betekend heel veel luistersessies opzoek naar het beste repertoire.

Uiteindelijk denken wij dat we een mooie mengeling van muziek hebben samengesteld waarmee we iedereen een fantastische avond kunnen bezorgen.

Productie

Nu het repertoire is bepaald kunnen we in de studio van Jeroen Dirksen beginnen met bepalen van de volgorde van de nummers en de voor mij ideale toonhoogte zodat ik de medley's op mijn best kan brengen.

Alle Medley's zijn uniek en worden speciaal voor mij gemaakt, dus nadat de volgorde en toonhoogtes zijn bepaald kan Jeroen het arrangement gaan maken.

Jeroen is naast een geweldige producent een veelzijdige muzikant waardoor hij de meeste instrumenten zelf in kan spelen.
Voor de gitaar partijen haalt hij Rogier Brink in huis.
Ook het inzingen van de achtergrondkoortjes is Jeroen op het lijf geschreven, maar de koortjes hadden niet zo goed gelukt geweest zonder de stem van Marjolein Schepers.

Bij elkaar zijn we dit hele jaar bezig geweest met het maken van de Medley's, maar het resultaat mag er zijn.
Ik ben super trots op iedereen die hieraan heeft mee willen werken!

 

Richard Hollands 2014 tot en met 2016

Het is de afgelopen tijd een beetje stil geweest rondom mijn persoontje, dit betekend zeker niet dat we stil hebben gezeten.

Net als alle artiesten heb ik natuurlijk minder opgetreden in het land.
Dit heeft meerdere oorzaken; de economische crisis, het rookverbod, groter aanbod van artiesten, etc.

Er zijn oorzaken waar je niets aan kunt doen, maar ik heb geleerd om ook kritisch naar mijzelf te kijken.
Zelf vind ik dat mijn repertoire de laatste jaren wat is achtergebleven, iets waarin ik mij voorheen altijd in onderscheide van de andere artiesten.

Ik vond daarom dat het tijd was voor iets nieuws, het liefst iets wat nog niemand doet.
Al snel kreeg ik grootse plannen, maar het bleek dat deze erg kostbaar zouden gaan worden.

Toch bleven deze plannen mij bezig houden.
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben opzoek gegaan naar een investeerder.
In december 2016 is het gelukt een investeerder te vinden en kon ik starten met het verwezenlijken van mijn plannen.

Richard Hollands in 2013

2013 is begonnen in het mooie Oostenrijkse Westendorf waar ik het oude jaar mocht afsluiten en het nieuwe jaar mocht beginnen op de wereldberoemde tafel van Gerry's Inn.

Ondanks het slechte weer hebben we er samen met collega's Stefan Storm en Robin Mooijen een fantastische week van gemaakt.

Ook de samenwerking met de DJ's Theo Otten en DJ Jeronimo (aka Kees Tol) was subliem.

Na terugkomst in Nederland waren de voorbereidingen voor de nieuwe single "Dit Is Het Leven" al in volle gang, op 29 janauari is nieuwe single uitgekomen.

Vanaf dat moment hebben we een hoop kilometers gemaakt, we hebben bij elkaar zo'n 50 radio interviews gedaan.

Erg leuk was dat er ook veel enthousiasme was voor het "b-kantje", een cover van Robert Long "Iedereen Doet Het".

In maart mocht ik weer naar Westendorf om op te treden tijdens de jaarlijkse feestweek.

Net als vorig jaar prijs ik mij bevoorrecht, op te mogen treden op de feestweek tijdens de laatste week van het wintersport seizoen in het Brixental.

Richard Hollands in 2012

De sneltrein waar ik vorig jaar ben ingestapt raast maar verder...

Het jaar was nog maar net begonnen of ik werd gebeld door Rob Brouwer van Rob Brouwer Produkties, of ik niet 2 keer mee zou willen naar Kemer in Turkije om daar optredens te verzorgen in het Orange County Hotel.

Uiteraard was nadenken niet nodig en zo vlieg ik op 13 mei en 22 juli naar Turkije om daar beide weken 2 keer op te treden voor de Nederlandse gasten van het hotel.

Omdat mijn laatste single alweer twee jaar terug is uitgebracht ben ik weer met Kees Tel de studio ingedoken om een nieuwe plaat op te nemen.

Na een dag hard zwoegen mag het resultaat er zijn, mijn nieuwe single "Feest, Lach, Dans, Geniet" is geboren.

Het is weer een vrolijk nummer geworden met een verhaal over het leven.

Tijdens de feestweek in Tirol (10 t/m 17 maart) zal mijn nieuwe single gepresenteerd gaan worden, het beloofd een geweldige week te worden!

Verder dit jaar zal er nog een nieuwe single uit gaan komen, binnenkort meer over deze en andere plannen.

Richard Hollands in 2011

Dit jaar is gestart in sneltreinvaart!

Ik ben gestart met een landelijke tour langs sport verenigingen en campings waardoor ik ook steeds meer optredens buiten Noord - Holland mag doen.

De boekingen stromen binnen en zorgen er al gauw voor dat ik soms twee keer in de week mag optreden, door de grote vraag heb ik helaas wel meerdere keren nee moeten verkopen omdat de optredens niet met elkaar waren te combineren.

Eind 2011 heeft inmiddels goede vriend Rob Ronalds mij in contact gebracht met Stefan Storm, het grote brein achter de al 8 jaar succesvolle feestweken in Tirol.

Na een goed gesprek met Stefan was er al snel een contract getekend om in 2012 op te mogen treden tijdens de feestweek.

Richard Hollands in 2008

De muzikale ontwikkelingen zijn dit jaar even op een laag pitje komen te staan vanwege grote drukte bij het bedrijf waar ik fulltime werk als Commercieel Manager.

Dit jaar ben ik geboekt om op te treden tijdens de jaarlijks terugkerende studentenreis van studenten.net.

Tijdens Snow Event 2007 mocht ik 2 keer optreden, 1 keer tijdens de Apres Ski en 1 keer in het voorprogramma van Replay.

Door mijn optredens tijdens het Snow Event heb ik de aandacht getrokken van de organisator van het Carnaval in Oisterwijk.

Deze organisator heeft ervoor gezorgd dat ik op 18 februari mocht optreden op het grote plein van Oisterwijk mocht optreden.

Richard Hollands in 2010

In januari van dit jaar kwam de single "Het Feest Van De Eeuw" uit, misschien was dit niet een hele goede planning geweest met het Carnaval voor de deur.

2010 hebben we verder doorgebracht met alle leuke optredens in het land.

Hoe het begon

Richard Hollands is op 24 februari 1987 in Amsterdam geboren.

In zijn schooltijd zong hij al mee met liedjes van radio en tv, ook zong hij vaak met zijn moeder mee op oude liedjes van o.a. Corry Konings, de Havenzangers, Freddy Fender, de Tumbelweeds en noem maar op.

Op 16-jarige leeftijd begon hij met het draaien van muziek op school en verjaardagsfeesten. Tijdens het draaien van muziek zong hij ook weleens door de microfoon mee, dit werd erg gewaardeerd door het publiek.

Het zal rond zijn 17e zijn geweest dat hij zijn eerste orkestbanden kocht waarmee hij thuis is gaan oefenen, waarna hij voortaan tijdens het draaien van muziek op de verjaardagfeesten tussen het draaien van plaatjes door af en toe een paar nummertjes zong.

Hij was 18 toen zijn collega's tijdens een van de (vele) bedrijfsborrels aan de ingehuurde zanger (Mick Harren) vroegen of Richard ook een nummertje mocht zingen.

Mick Harren pakte dit heel leuk op en vroeg Richard direct naar voren, omdat hij hier niet op was voorbereid en dus niets bij zich had liet Mick hem uit zijn collectie orkestbanden een nummer op zoeken, dit werd “de Vrolijke Koster” van Johnny Jordaan. Het werd één groot feest, iedereen zong en danste mee met de klanken van de muziek. Na afloop complimenteerde Mick hem met het optreden en zei dat Richard zeker door moest gaan met zingen.

In 2004 heeft hij tijdens zijn vakantie in Portugal een eigen nummer geschreven: "Op Het Strand" dit nummer is in 2005 op single uitgebracht. De single werd erg goed op gepakt zowel het binnen als in het buitenland, de Skihut in Salou draait het nummer nog steeds.

Richard Hollands in 2009

Collega Ben Sproet heeft het idee geopperd bij reisorganisatie SunRise om dagelijks optredens van Nederlandse artiesten te verzorgen in de verschillende hotels.

Dankzij dit idee mocht ik 2 weken naar het mooie Aqua Fantasy Resort in Kusadasi (Turkije) om hier om de dag een optreden te verzorgen.

Johan Vierbergen van Café Riviera heeft mij in contact gebracht met de uitbater van Café Lellebel gelegen aan de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Een droom kwam uit, ik mocht optreden op een groot podium midden op het Rembrandplein in Amsterdam!

In het laatste maanden van 2009 ontstond het idee om een nieuwe single uit te gaan brengen.

Via collega zanger Roy Raymonds kwam ik in contact met Kees Tel. Kees is onder andere verantwoordelijk voor de nummer 1 hit Maak Me Gek van Gerard Joling, Que Si, Que No van Jodi Bernal en de meeste platen van Rene Schuurmans.

Na twee dagen bij Kees in de studio doorgebracht te hebben, hebben we twee fantastische nummers geschreven: "Het Feest Van De Eeuw" en "Kom De Zon Niet Naar Me Toe".

De volgende uitdaging was om de twee nummers op een CD'tje te krijgen, zo kwam ik terecht bij MultiDisk van Danny Nicolay.

Danny tipte mij op Single Clip Productions van Rob Ronalds voor het maken van een videoclip.